Galatalaiskirjeen selitys

25,00 

Kuvaus

Galatalaiskirje oli Lutherille erittäin rakas. Jo vuosina 1516-1519 hän selitti sen Wittenbergin yliopistossa. Toistakymmentä vuotta myöhemmin, kun vanhurskauttamisoppi monien riitakysymysten vuoksi uhkasi joutua syrjään, Luther heinäkuussa 1531 aloitti uudelleen tämän kirjeen selittämisen vanhurskauttamisopin näkökulmalta, pitäen 40 luentoa. Luennot kirjoitettiin muistiin ja valmisteltiin painokuntoon. Luther hyväksyi teoksen ja kirjoitti siihen esipuheen. Teos julkaistiin vuonna 1535 ja hieman muunneltuna ja täydennettynä v.1538.

Tämä ihmeellinen kirja, jota Luther itse sanoi parhaimmaksi kirjakseen, ei jäänyt vain oppineitten luettavaksi. Jo 1539 se ilmestyi saksan kielelle. Suomen kielelle se on käännetty vuoden 1538 painoksen pohjalta. Tämä Luther-säätiön julkaisema A.E. Koskenniemen käännös on tehty v.1535 versioon, täydennettynä lisäyksillä v. 1538 versiosta.

”Vaikka maailmassa ei olisi mitään muuta kristillisyyden oppia, ei mitään muuta lohdutusta eikä kehotusta kuin tämä (Galatalais) kirjeeseen sisältyvä, tällä tavalla käsitettynä ja tutkittuna, olisi siinä kuitenkin koko maailmalle oppia ja lohdutusta enemmän kuin riittävästi” Justus Menius

Lisätiedot

Paino 1086 g (gramma)
Mitat 23,7 × 17 × 3,9 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.