Seuraa minua – kirkkovuosi Jeesuksen seurassa

15,00 

Osastot: ,

Kuvaus

Lähetyshiippakunnan uusi hartauskirja ”Seuraa minua – kirkkovuosi Jeesuksen seurassa” julkaistaan hiippakuntakokouksessa 17.11.2018. Kirja tilattavissa nettikauppasta ja seurakuntien kirjapöydiltä julkaisun jälkeen.

Seuraa minua – Kirkkovuosi Jeesuksen seurassa

Tämän hartauskirjan sivuilla kuljetaan Jeesuksen seurassa läpi kirkkovuoden. Seuraa minua on Jeesuksen armollinen kutsu elämään ja yltäkylläisyyteen Hänen yhteydessään. Adventin alusta tuomiosunnuntaihin saakka Jeesus opettaa, varoittaa, rohkaisee ja armahtaa Raamatun sanan kautta. Ennen muuta Hän avaa lukijalle pyhyytensä ja rakkautensa. Kirkkovuoden Raamatun lukukappaleet avautuvat ytimekkäiden hartauksien äärellä. Jokaista ihmistä Jeesus kutsuu seuraansa – myös sinua. Hartauskirja on kuvitettu kirkkovuoteen sopivilla kuvilla ja johdannoilla. Hartaudet kirjoittajat ovat Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan seurakunnissa palvelevia teologeja. Kirjan ovat toimittaneet: Eero Pihlava, Janne Koskela, Jukka Peranto ja Ilpo Sinkko.

Mikä on hartaus? Kysymys askarrutti minua hartauksia kirjoittaessani ja se askarruttaa edelleen. Oman vastauksen kysymykseen antavat tämän kirjan hartaudet. Tekstit alkavat Sanasta ja jatkuvat sananselityksellä. Hartauksiin on liitetty virren säkeitä. Säkeet sisältävät seurakunnan pyyntöjä, kiitoksenaiheita ja kysymyksiä. Kirjoitukset ovat kristillisen uskon tunnustamista ja uskonkäsityksen ilmaisua.

Hartauksien luonne on kirkollinen. Tekstit seuraavat kirkkovuotta adventista tuomiosunnuntaihin. Hartauskirjoitusten hengellisyys ohjaa lukijaa armonvälineiden luokse. Sanan, kasteen ja ehtoollisen kautta Kirkon pää esittää kutsun elämään: ”Seuraa minua.”

Kirjan hartauksilla on myös rajansa. Kirkon tunnustus luo kauniin kehyksen teksteille. Keskeneräinen ja synnin vääristämä ymmärrys luo taas katvealueita. Siksi tämänkin kirjan äärellä kuuluu kehotus lukea Raamatun pyhiä ja apostolisia kirjoituksia. Niiden kautta meille ilmoitetaan totuus Jumalasta ja ihmisestä.

Hartauskirjan rakenne

Hartauskirjan tekstivalinnat seuraavat kirkkovuoden pyhien mukaan jäsenneltyä evankeliumikirjaa. Kunkin sunnuntain lukukappaleet on pääsääntöisesti jaettu viikonpäiville seuraavan periaatteen mukaisesti: pyhäpäivän psalmi luetaan sunnuntaina, 1. vuosikerran evankeliumi ja epistola luetaan maanantaina ja tiistaina, 2. vuosikerran evankeliumi ja epistola luetaan keskiviikkona ja torstaina ja 3. vuosikerran evankeliumi ja epistola luetaan perjantaina ja lauantaina.

Kirkkovuoden erityispyhät (mm. Jouluaikaan liittyvät pyhät) löytyvät kirjan lopusta. Kirja sisältää johdantotekstit kirkkovuoden jaksoihin ja aikoihin. Valitut tunnustuskirjatekstit sisältävät tekstejä kirkkovuoden ajankohtiin liittyvistä opinkohdista.

Kiitokset

Tämä hartauskirja on yhteistyön tulos. Kirjatoimikuntaan on kuulunut lisäkseni Janne Koskela, Ilpo Sinkko ja Jukka Peranto. Kiitän yhteistyöstä Ilpoa, joka teki mm. ehdotuksen kirjaan liitettävistä tunnustuskirjojen teksteistä. Kiitän Janne Koskelaa osuvista ja tarkoista kommenteista kirjan sisältöä tarkistettaessa. Kiitän myös Jukka Perantoa, joka on tehnyt työtä erityisesti kirjan rakenteen ja sisällysluettelon parissa. Kirjan sivujen taitto seuraa läheisesti Jukan tekemää ehdotusta.

Kiitos kuuluu myös hartauksien kirjoittajille. Toimikunnan jäsenten lisäksi hartauksia kirjoittivat seuraavat pastorit ja teologit: Timo Marttinen, Harri Huovinen, Anssi Simojoki, Aki Lahti, Matti Väisänen, Sakari Korpinen, Antti Leinonen, Petri Hiltunen, Markus Nieminen, Joel Kerosuo, Jussi Halonen, Hannu Mikkonen, Juhana Pohjola, Miika Nieminen, Risto Soramies, Juuso Mäkinen, Harri Lammi, Markku Sumiala, Joni Ahonen, Jouni Anttila, Ilkka Pöyry, Pauliina Pylvänäinen, Markus Pöyry, Sebastian Grünbaum ja Miika Vuola.

Kirjan oikolukijoina toimivat Riitta Toepfer, Petra Lehtinen ja Tuula Lonkainen. Kiitos ajallisesta panoksesta ja ammattitaitonne käyttöön antamisesta. Mainittakoon, että raamatunkohtiin viittaaminen on tuottanut erityistä päänvaivaa oikolukijoille. Epäselvyyksien alkuperä on toimikunnan laatimissa ohjeissa. Kirjoittajia ohjeistettiin tekemään viitteet vuoden 1992 kirkkoraamatun mukaisesti, vaikka lainaukset ovat vuoden 1933/38 käännöksestä.

Kirjassa on käytetty lahjakkaan taitelijan, Antti-Jussi Koposen tekemiä kuvia. Kuvat ovat moderneja ja ajattelemaan innoittavia. Rohkaiskoon ne jokaista lukijaa uskoon ja itseilmaisuun taiteen keinoin. Kuvien värilliset versiot löytyvät Luterilainen.net verkkosivustolta.

Lopuksi kiitän Marko Oikarista, joka vastasi kirjan taitosta. Kiitos joustavuudesta ja kärsivällisyydestä.

13.10.2018
Eero Pihlava
Kirjatoimikunnan puheenjohtaja
Julkaisun tiedot
Julkaisija: Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta ja Suomen Luther-säätiö.
ISBN13: 978-952-5409-61-1
Kansi: Christ the Saviour (Pantokrator), a 6th century encaustic icon from Saint Catherine’s Monastery, Mount Sinai.
Graafnen suunnittelu ja taitto: Marko Oikarinen.
Painopaikka: Porvoo 2018

Esimerkki sivuja (osassa kokonaisuus kahdelta eri sivulta):

Joulunaika

Jouluaatto

Pääsiäinen

Lisätiedot

Paino 583 g (gramma)
Mitat 20 × 14 × 2,6 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.